06 Mart 2017



Adaçayının Saça Faydaları 

Doğada, bahçede, çevrede bulabileceğimiz bir bitki olan adaçayı, biberiye bitkisine de oldukça benzeyen bir bitkidir. Bu bitkilerin özlerinde önemli ölçüde rosmarinik asit bileşeni bulunur. Adaçayı hafif biberli bir tada sahip olmasından dolayı aynı zamanda çeşitli yemeklere baharat olarak da katılmaktadır. Fakat bizi asıl ilgilendiren kısmı adaçayının saça faydalarıdır.

 Adaçayının Saça Faydaları Nelerdir? 

 Adaçayının saça pek çok faydası vardır. Bu faydalar dünyanın çeşitli yerlerindeki üniversitelerde araştırılmış ve onaylanmıştır.
* Adaçayı içeriğindeki beta-sitosterol bileşeni sayesinde özellikle de erkeklerin saç dökülmesi sorununu önemli ölçüde engellemektedir.
* Kepeği yok eder ve saçınızı canlandırarak, parlaklık kazandırır.
* Saç derisindeki kan dolaşımını arttırır, saç köklerini uyarır ve saçın büyümesini, çıkmasını, kalınlaşmasını sağlar.

 Adaçayı Saça Nasıl Uygulanır? 

Evde saç bakımı sırasında kolaylıkla hazırlanabilecek ve uygulanabilecek adaçayı kürleri şöyledir:
Seyrek saçlar, dökülen saçlar için 3-4 yemek kaşığı; adaçayı özü yağı, biberiye, nane özü yağı ve 1 kaşık doğal zeytin yağını karıştırıp günde iki defa saç derinize doğru masaj yapın.
Kepekli saçlar, yıpranmış saçlar ve saçlarınızın parlak görünmesi için 1 bardak suya yaklaşık 1 kaşık kadar kurutulmuş adaçayı yapraklarını ilave edin, kaynatın ve karıştırın. Bu karışımı saçınıza uygulayın.
Saçınızın daha hızlı büyümesi, saç tellerinizi kalınlaştırmak ve genel olarak kellik sorunu yaşayanlar iki adet adaçayı yaprağını ılık suda bekletip, sonrasında bu suyla saçlarını yıkayıp durulayabilirler.

 Not: Uygulama öncesi ve sonrası saçlarınızı yıkamayı unutmayın.

Hiç yorum yok: